FORUM Portalu Ojczyzna.pl - O naprawie Polski

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
 Czy radio TOK FM i Jerzy Urban trzymają się kupy?
Autor: Alina 
Data:   31-08-06 23:48

Odpowiedź prawidłowa - tak. Konkretnie kupy psiej.
Nie tak dawno niewydarzony rysownik, którego nazwiska nie warto nawet pamiętać, wymyślił prowokację słowną.

Ów artysta wymyślił, że będzie walczył z psimi odchodami, które zostawiają w miastach psy Polaków w ten sposób, że będzie w te kupy wtykał polską flagę. Oczywiście tę ideę podchwyciło radio TOK FM i od kilku dni promuje jako genialny pomysł.

Hmmm. Dla tego radia jest to na pewno genialny pomysł. Równie genialne byłoby wtykanie w psie kupy flagi Izraela, bo przecież wiele psów ma właścicieli pochodzenia żydowskiego, tudzież filosemickiego. Wczoraj gościem wyciągniętym z konstancińskich katakumb był Jerzy Urban, który na pytanie, czy pochwala ten pomysł, z typowym dla niego sarkazmem stwierdził, że nie widzi tu logiki, bo przecież Polska jest państwem, które się kupy nie trzyma ...

Tu wyłączyłam samochodowe radio ...

A dziś jestem pewna, że dużo lepszą zabawą będzie sprawdzenie, czy ojczyzna Urbana i salonowego zespołu radia TOK FM i Gazety Wyborczej trzyma się kupy. Taka dajmy na to chorągiewka - duże uszy Urbana ze złotą gwiazdą Dawida po środku. Koniecznie złotą, żeby było widać z daleka. I kupa.
Jest interes - wydrukować jednorazowe chorągiewki z Urbanem do kupy!

I dać dzieciom z kółek ochrony przyrody. Czy to nie świetny pomysł?

Oczywiście na ten pomysł nie wpadłabym sama. O nie. I przypuszczam, że żaden normalny Polak też by nie wpadł. Dlaczego? Bo my jesteśmy na innym poziomie.
Żydzi zmarnowali 5000 lat. Zamiast rozwoju ulegają degeneracji ... jeśli nie wszyscy, to na pewno ci, którzy opanowali polskie media i wciąż trzymają się .... we własnej kupie.

Alina

Odpowiedz na tę wiadomość

kupa wojewódzka
Data:   05-04-08 21:17

Ten zdawałoby się obrzydliwy i skończony temat odgrzał Kuba Wojewódzki 25.03.2008 w swoim "programie autorskim" w ogólnopolskiej telewizji TVN.

Na wizji, z udziałem owego rysownika wetknął polską flagę w odchody psie - suki posła Dorna.

Doniosłam o tym na policję w Warszawie. Policjantka, młoda i (niedoświadczona) wypytała mnie gdzie wówczas byłam. Byłam jak wielu Polaków na świętach u rodziny z dala od Warszawy. Najważniejsze przy sporządzaniu protokołu było jak ja się nazywam, jak moi rodzice, gdzie mieszkają. Zapytałam po co jej adres rodziców - przecież to nie oni zbeszcześcili flagę narodową.
Na to uzyskałam odpowiedź - że tam zostało popełnione przestępstwo więc tam odeśle sprawę. (Kto to teraz jest szefem MSW?).

Ciekawa jestem jak to się skończy, bo cisza mendialna jest ogólna. Nikt tego przestępstwa kryminalnego nie zauważył - bo czy ktoś słyszał o stanowisku Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, albo Rady Etyki Mediów?

TVN i jej właściciele powinni natychmiast stracić prawo nadawania jakichkowiek audycji na terytorium Polski.
Kuba Wojewódzki oraz jego goście, którzy powolili sobie na publiczną obrazę flagi - powinni po odsiedzeniu wyroku, mieć zakaz działalności publicznej na terenie Polski.

I tyle!

Alina

Policja
Autor: Zbigniew Kosowski 
Data:   11-04-08 00:39

Urzędnicy boją się tylko mediów. Dlatego warto by było pójść na policję z kamerą. Dziewczyna zapewne nie chciała wchodzić w polityczne kłótnie i koniecznie pragnęła Panią zbyć. Mnie to nie dziwi.

Re: Policja
Data:   11-04-08 23:50

Czy mieszka Pan w Polsce?

Pan również może złożyć doniesienie o przestępstwie i pójść na posterunek policji, albo do prokuratury z kamerą.

Niestety nie posiadam tego urządzenia.

Tę radę polecam też wszystkim, którzy mają sprawy sądowe - konstytucja zapewnia nam wszystkim - na piśmie - jawność sądów.

I czekam z niecierpliwością - na tym forum pod oddzielnym wpisem - o praktyczne wrażenia.

Z resztą - zamiast protestować przeciwko zbeszczeszczeniu polskiej flagi - wszyscy, którzy wpisali sie na wirtualną listę - powinni złożyć doniesienie na policję - na każdy posterunek w Polsce. To przecież obowiązek każdego, kto wie o przestępstwie.
To byłoby dość ciekawe - kilka milionów doniesień - kilka np 4 miliony postępowań, kilka milionów odpowiedzi ze zwrotką za 5,4zł. Czyli ok 20 mln zł z budżetu policji na gównianą korespondencję.

Może wtedy wreszcie komendant policji, minister, dojdą do ekonomicznego wniosku, że taniej jest upublicznić sprawę i zlikwidować problem czyli TVN.

Alina

Re: Czy radio TOK FM i Jerzy Urban trzymają się kupy?
Data:   15-04-08 00:22

Chyba Panią poniosło. Można oczywiście sobie kupić karabin i strzelać we wszystkie strony nie trafiwszy w nikogo. Ale ta metoda mi nie odpowiada.

Mieszkam w Polsce mam 5 dzieci chodzę do wspólnoty i wolę mówić ludziom że Bóg istnieje i mną się opiekuje. Moja wspólnota ma taką radość o której chcę Pani powiedzieć. Głosimy katechezy w "kościele wschodnim" i mam nadzieję że z pomocą bożą powstaną tam wspólnoty.

Wreszcie ludzie zobaczą jak wielkim dobrem jest wspólnota ludzi wierzących. Podobnych do tych które protestowały w Madrycie a w niedługim czasie także w Berlinie. Przypomnę, o czym media raczej słabo informowały, obecnych było ok 1,5 mln ludzi. Nikomu nic się nie stało.

Pozdrawiam
Zbigniew Kosowski

Data:   15-04-08 17:14

Szkoda, że nie był Pan wówczas w studiu razem z oszołomem wojewódzkim. Ciekawa jestem jakby Pan sobie poradził z problem.
Bogiem i dobrem w kupę!?
Na to nie wpadłby nawet sam Chrystus, który przecież kupców ze świątyni pogonił bez ceregieli i próżnego gadania ....

Alina

Re: kupa wojewódzka
Data:   28-04-08 17:22

Zostałam poinformowana za 5,45 zł, że sprawa znieważenia polskiej flagi została przekazana wg właściwości do prokuratury Warszawa-Mokotów.

Wystukanie w wyszukiwarce "kupa wojewódzka" powoduje wyszukanie wszystkiego z Kubą Wojewódzkim i zapytaniem "czy chodziło ci o Kubę W ...?"

Wielu ludzie na forach ma pretensje, że nikt nie reaguje.

Reaguje, reaguje, a nawet jeśli nikt nie reaguje, to KAŻDY sam może przecież niezależnie od wszystkiego reagować - wystarczy pójść na policję złożyć zawiadomienie o przestępstwie oraz wyłączyć TVN na zawsze.

Alina

Data:   28-04-08 23:12

Gdybym był w studiu TVN to broniłbym polskiej flagi w sposób zdecydowany.
Dziwi mnie jednak, że wielu zagorzałych prawicowców zakłada swoje skrzynki
internetowe na portalu onet.pl, który należy do koncernu ITI.
Pamiętam swego czasu jak w RM ktoś się ogłaszał i prosił o podsyłanie
materiałów właściwie donosów. Za to słowo pewnie wielu się obrazi. Podał oczywiście skrzynkę na portalu onet.pl Mnie to rozbawiło.

Narzekają wszyscy na prawicy, że nie ma polskich mediów. Ale portalu internetowego to nikt nie zrobi (chodzi o taki z prawdziwego zdarzenia).
Jeśli ma się na serwerze wiele skrzynek emailowych to można zarabiać na reklamie rozsyłanej do ich użytkowników - proste nieprawdaż?.

Pisałem administratorowi tej strony, że nie zdefiniował kodowania w nagłówku strony forum. Niestety zero odzewu.

czasem lepiej trochę wiedzieć
Data:   29-04-08 22:49

Widzę, że pije Pan do mojego adresu e-mail.
Pewnie nie wie Pan, kto stworzył onet.pl. Więc wyjaśniam.
Roman Kluska.
Mój adres pochodzi z czasów, kiedy ten człowiek był właścicielen onetu zanim w dziwnych okolicznościach musiał go odsprzedać.

Wiara bez wiedzy czasem okazuje się komiczna, czasem tragiczna - w skutkach. Nie dotyczy to tylko sfery religijnej, ale podejścia do otaczającego nas, codziennego świata.

Mimo wszystko nie będę Pana pouczać jak ma Pan żyć i gdzie zakładać skrzynki mailowe.

Alina

Autor: +Admin (Z. Łabędzki) 
Data:   29-04-08 23:38

Panie Kosowski!

Gdybym .... to bym! Znamy.

Z oburzeniem pisze Pan o klientach poczty Onetu.
A wie Pan, komu daje Pan zarabiać ?

Ma Pan konto na TP:

Największym akcjonariuszem Telekomunikacji Polskiej jest France Telecom, posiadający 47,5 proc. Akcji. Skarb Państwa posiada 3,87 proc., a pozostali akcjonariusze, w tym posiadacze GDR (Globalnych Kwitów Depozytowych), reprezentowani przez Bank of New York, mają łącznie 48,6 proc. akcji.

Żegnam,
+Zbyszek

Koszty i wpływy
Data:   07-05-08 13:58

W dzisiejszym Naszym Dzienniku można znaleźć ciekawą informację ile to naszych pieniędzy ukradzionych całkiem prawnie jako podatki trafiło do mediów, które propagują kupy oraz takich inteligentów genitalno-odbytniczych jak Wojewódzki, Sz. Majewski, M. Koterski (współczesny wzór mężczyzny narzucany młodzieży męskiej na terenach zamieszkiwanych przez wiekszość polską):

http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080507&id=po01.txt

To daje pogląd jakimi pieniędzmi obracają TVN I POlsat.

Ciekawe zadania na egzamin maturalny z matematyki:

1. Określić ile osób musi złożyć zawiadomienie o przestępstwie żeby doprowadzić do bankructwa i likwidacji stację TVN, jeśli koszt postępowania prokuratorskiego w przypadku jednego zawiadomienia wynosi 100 zł. Kapitał jakim dysponują właściciele TVN należy znaleźć w dokumentach dostępnych w internecie.

2. Ile osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą musiało się złożyć na kwoty jakie przekazał rzad Tustka telewizji TVN I Polsatowi, jeśli miesięcznie te osoby płacą po 1000 zł podatku (PIT i VAT) i ledwo zipią. Ile osób mogło dzięki temu umrzeć z głodu lub się powiesić - określ na podstawie rocznika statystycznego.

Alina

KRRT zareagowała, a sąd?
Data:   13-07-08 21:49

Z dzisiejszej prasówki-internetówki:

http://promocja.wirtualnemedia.pl/article/2352446_Rekordowa_kara_dla_Kuby_Wojewodzkiego.htm

Niestety, prokuratura dla Warszawy-Mokotowa, nie informuje o postępach w sprawie znieważenia symolu narodowego. Może się okazać, że raz ukarana telewizja, drugi raz karana nie będzie. Tylko jak to zrobić wg kodeksu karnego, który za to przestępstwo przewiduje więzienie?

Jakoś nie mam współczucia dla bezczelnego dziennikarzyny w krótkich starych majteczkach. Może jakby tochę posiedział w zamknięciu wśród wyborców PO, to wreszcie dojrzał by do wieku męskiego-metrykalnego?

Alina

orzeczenie asesora prokuratury
Data:   27-09-08 16:50

Bardzo ważne orzeczenie nie bardzo ważnego asesora Dawida Hieroplitańskiego z Prokuratury Rejonowej Warszawa Mokotów:

http://www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Zniewazenie%20flagi-1.pdf

Przeprowadziłam małe śledztwo (nieumorzone) na temat asesora. Jest to młody 25 człowiek, tuż po studiach, którego przodkowie NA PEWNO W GROBACH SIĘ PRZEWRACAJĄ po tym jego orzeczeniu.

Dlaczego w tak ważnej ustrojowej wręcz sprawie decyduje za przeproszeniem gówniarz tuż po studiach? Czyżby w prokuraturtze mokotowskiej nie było żadnego faceta z ...., który podjąłby właściwą decyzję zgodnie z polskim prawem.

Tymczasem młodzieniec, prawniczy narybek, decyduje wbrew logice i oburzeniu conajmniej 21 osób, które zawiadomiły o przestępstwie, że to co widać, ten proporczyk będący miniaturą polskiej flagi nie ma nic wspólnego z symbolem państwa.
Prawa uczą na uniwerku. Znowu muszę powtarzać, żeby nie wysyłać dzieci na uniwerek, bo zrobią z nich matołów, które nie mają pojęcia jak wyglądają symbole państwowe. I to państwa, którego matoł jest urzędnikiem i które mu płaci niemałą pensję za pilnowanie praworządności.

Albo trzeba postawić pytanie: KTO I ILE WZIĄŁ ZA ZDRADĘ PAŃSTWA, za pozostawienie bez kary przestępców z TVN. Bo oprócz facetów, którzy byli na wizji, ktoś dopuścił do emisji tego haniebnego programu.

Alina

ZAŻALENIE!
Data:   29-09-08 23:11

Wg pouczenia na ostatniej stronie, nie tylko ci, którzy złożyli doniesienie o przestępstwie, ale WSZYSCY pokrzywdzeni mogą włączyć się do postępowania a więc i złożyć zażalenie.

Informuję, że adresat orzeczenia ma czas do 1.10.2008 włącznie, aby w zawitym terminie złożyć zażalenie.
Jako "Inny pokrzywdzony tym samym czynem może przyłączyć się do postępowania"

Pokrzywdzonych jest tylu ilu czuje się Polakami.

Podaję adres prokuratury, który jest nieczytelny:

PROKURATURA REJONOWA
WARSZAWA MOKOTÓW
ul. Wiktorska 91 a
02-582 WARSZAWA

Alina

Reakcja urzędów
Data:   04-10-08 14:30

Przy pisaniu zażalenia nasunęła mi się taka oto refleksja:

Jeśli symbol państwowy jest bezczeszczony to oznacza
- zniewagę dla organizacji jaką jest państwo,
- znieważenie wszyskich jego obywateli
- znieważenie wszytkich urzędów!

Czyli tak jak 21 osób oburzonych wetknięciem polskiego proporczyka w psią kupę, jeszcze bardziej powinny być oburzone i pokrzywdzone wszyskie urzędy państwowe, bo to one głównie znalazły się w (...) - psiej kupie.
Umazane togi sędziowskie, asesorzy prokuratury, umazany urząd prezydenta i cały obecny rząd, Sejm, i wszystkie partie polityczne, armia i generałowie - wszystko w psiej kupie.

Dziwny jest więc zupełny brak reakcji "polskich" urzędów i innych formacji.

A moze właśnie nie dziwne lecz oczywiste.

TO ZDARZENIE JEST BEZPOŚREDNIM DOWODEM, ŻE NIE MA POLSKICH URZĘDÓW, tylko polskojęzyczne instytucje do eksploatacji Polaków.

Państwa w obecnej formie (obcego, złodziejskiego) nie da się wyprać. Czeka nas wielka praca i wielkie zmiany, do których nie możemy zatrudniać dotychczasowych parobków i zdrajców. Musimy to zrobić sami.

Alina

GNOJOWNIK TVN
Data:   14-10-08 17:02

Zamiast reperkusji finansowych, sądowych, potępienia medialnego, lub naszego zwykłego publicznego (ja tam bojkotuję!) co raz napotykam takie informacje jak ta:

Krzysztof Zanussi - klasyk polskiego kina i Grzegorz Halama - klasyk polskiego kabaretu zagoszczą u Wojewódzkiego

http://film.onet.pl/0,0,1842842,wiadomosci.html

Udział Kuby Wojewódzkiego w jakimkolwiek programie publicznym oznacza że ten program czuć psim łajnem, tak jak cała aurę wokół tego inteligenta genitalno-odbytniczego.
Taki smród rozchodzi sie z całego koncernu ITI właścieciela telewizji TVN.
Program z kupą był takim punktem zwrotnym, po którym już nikt nie powninien mieć złudzeń co do demoralizującej i antypolskiej roli telewizji TVN.

Kim jest teraz Krzysztof Zanussi? Żałosnym starszym panem, który za kilka srebrników da się pomazać kupą. Akurat ta pecunia będzie śmierdzieć. Tak jak i to co stworzy znany ongiś reżyser, o ile ktoś odważy się zlecić mu robotę.

Za Wikipedią:
-------------------------------------------------------
Grupa ITI (Intenet Telephone Igroup) - holding medialno-rozrywkowy notowany na Luksemburskiej Giełdzie Papierów Wartościowych.

Została założona w 1983 roku przez Jana Wejcherta i Mariusza Waltera. Firma otrzymała koncesję od ówczesnych władz na import sprzętu elektronicznego i rozprowadzanie kaset wideo w Polsce.

Wg Raportu Macierewicza udział w powstawaniu koncernu ITI miały wojskowe służby specjalne. W połowie marca 2008 Sąd Okręgowy w Warszawie orzekł, że Antoni Macierewicz nie musi przepraszać spółki medialnej ITI za te słowa, ponieważ nie działał on jako osoba prywatna, lecz jako urzędnik państwowy[1]. Za treści zawarte w raporcie o WSI, opracowywanego przez Antoniego Macierewicza, przeprosiło Ministerstwo Obrony Narodowej[2].
-------------------------------------------------------

Alina

Re: ZAŻALENIE!
Data:   20-12-08 22:35

Sąd Okręgowy w Warszawie XVIII Wydział Karny zawiadamia, że 29 grudnia 2008 o godz 11.00 w pok. 406 w Sądzie przy Al. Solidarności 127 w Warszawie odbędzie się posiedzenie w przedmiocie zażalenia na postanowienie Prok. Rej. w-wa Mokotów.
--------------------------------------------------------

Z 21 osób, które złożyły zawiadomienie o przestępstwie znakomita większość jest spoza Warszawy. Ci z Warszawy na święta najczęściej czmychają w mniej zaludnione i zakorkowane okolice.
Wszyscy, którzy złożyli zażalenie na postanowienie prokuratury są zobowiązani do stawienia się przed warszawskim sądem w poniedziałek tuż po świetach. A co! Niech się nie czepiają byle gó...a. Na przyszłość oduczą się krytykować jedyna słuszną telewizję TVN.

Jeśli przyjąć stawkę jaką sobie życzą adwokaci za 1/2 godzinną poradę i policzyć koszt marnowania czasu mojego i wszystkich innych, mamy wielkie marnotrawstwo. Tylko po to, żeby prokurator i sąd zrozumiał, że wtykanie polskiej flagi w gó...o jest przestępstwem!
Czy ktoś coś z tym wreszcie zrobi?

Rozprawy są jawne (tak przynajmniej jest wg konstytucji) - polecam to posiedzenie wszystkim zainteresowanym, szczególnie tym, którzy mają dużo czasu.

Alina

Sąd broni pzpr-u, czyli znowu o kupie
Data:   18-01-09 23:32

Sąd broni pzpr-u, czyli znowu o kupie

Kiedy zawiadamiałam policję o przestępstwie znieważenia polskiej flagi w programie "Kuba Wojewódzki" w TVN, nie przypuszczałam, że przyjdzie mi przerabiać wielokrotnie tzw drogę odwoławczą. Otóż Sąd Okręgowy w Warszawie, Wydział Karny przysłał mi, bo musiał, odpis postanowienia jakie wymodził w poświąteczny poniedziałek 29.12.2008 na posiedzeniu w sprawie zażaleń na postanowienie o umorzeniu śledztwa przez prokuraturę. Nie byłam na tym posiedzeniu, dzięki czemu mogę swobodnie pisać. Gdybym była na sali sądowej, na pewno szlag by mnie trafił i nie obyłoby się bez obrazy "sądu".
Fakty są takie:
- W dniu 25.03.2008 w programie "Kuba Wojewódzki" w telewizji TVN, doszło do publicznego znieważenia polskiej flagi przez Jakuba Wojewódzkiego, Krzysztofa Stelmaszczyka oraz Marka Raczkowskiego, co wyczerpuje znamiona przestępstwa określonego w art.137§1 kodeksu karnego (wetknęli biało-czerwony proporczyk w psią kupę). Konieczne jest zaznaczenie, że wszyscy trzej panowie są w wieku 30-50lat.
- 21 obywateli polskich oburzonych tym czynem złożyło zawiadomienie o przestępstwie.
- Zawiadomienia zostały przyjęte i rozpatrzone przez prokuraturę, która przeprowadziła postępowanie polegające na obejrzeniu nagrania programu i przesłuchaniu 3 podejrzanych panów
- po wykonaniu tej ciężkiej pracy prokurator wydał 11.09.2008 postanowienie o umorzeniu śledztwa "WOBEC BRAKU ZNAMION CZYNU ZABRONIONEGO"
- tu koniecznie trzeba przytoczyć art.137§1: "KTO PUBLICZNIE ZNIEWAŻA, NISZCZY, USZKADZA LUB USUWA GODŁO, SZTANDAR, CHORĄGIEW, BANDERĘ, FLAGĘ LUB INNY ZNAK PAŃSTWOWY, PODLEGA GRZYWNIE, KARZE OGRANICZENIA WOLNOŚCI ALBO POZBAWIENIA WOLNOŚCI DO ROKU"
- Na to postanowienie zareagowało 6 osób i jedna partia polityczna, której nikt nigdzie nie chce wymieniać. Ja też nie mam z nią nic wspólnego, ale gwoli prawdy historycznej trzeba ją podać - to PPN (Polska Partia Narodowa). Więc sprawą musiał zająć się wydział karny sądu okręgowego. O tym, że sprawa TVN-owskiej kupy się toczy, żadne media nie podają. Moje zażalenie dotyczyło błędnej oceny czynu przez prokuraturę. Wg mnie to nie był wygłup, ale celowe zbezczeszczenie flagi.
- 29.12.2008 sąd okręgowy posiedział i pokombinował w sprawie zażaleń na postanowienie o umorzeniu śledztwa przez prokuraturę.
- Sąd rozesłał swoje wiekopomne postanowienie, w którym sędzia sądu okręgowego Andrzej Krasnodębski pisze m.in.: "Sąd Okręgowy (...) po rozpoznaniu w sprawie zażaleń na postanowienie o umorzeniu śledztwa POSTANAWIA zażalenia (tu wymienione nasze nazwiska) "... pozostawić bez rozpoznania". ("Rozpoznał i pozostawił bez rozpoznania" - czyż nie pięęękne?)
Uzasadnienie powinno znaleźć się w encyklopedii prawa razem z personaliami sędziego. Sędziemu nie chce się rozpatrywać zażaleń, bo prokurator błędnie uznał nas wszystkich za pokrzywdzonych. Sędzia powołuje się na "podstawę prawną": wg utrwalonego w literaturze i orzecznictwie poglądu ..." tu następuje naprawdę dowolna interpretacja art. 49 kpk. "Czyn jw. godzi jedynie w dobro ogółu, nie naruszając bezpośrednio, ani nie zagrażając dobru konkretnego podmiotu" pisze na koniec sędzia.

Mamy więc krótką próbkę intelektu sądu okręgowego w Warszawie. (To stwierdzenie nie może być obrazą sędziego, bowiem godzi jedynie w dobro ogólne sądu).
------------------------------------------------------------------------

No to teraz możemy spokojnie w zaciszu komputerowego ekranu poddać sędziowskie postanowienie analizie logicznej.

Analiza 1.
SSO uważa, że prokurator nakazując dostarczenie odpisu postanowienia tym, którzy złożyli zawiadomieni o przestępstwie, popełnił błąd. Stwierdza więc jednoznacznie, że postanowienie prokuratury jest nic nie warte.
Ale już nie wyciąga z tego wniosku, żeby prokuratura naprawiła swój błąd!
I pomija zupełnie fakt, że zażalenia nie dotyczą "zarządzenia, komu posłać odpis" prokuratora ale "postanowienia o braku przestępstwa" (sędzia rżnie głupa?).

Analiza 2.
Jeśli sam wysoki sąd uważa, że jakiś czyn nie narusza bezpośrednio dobra konkretnego podmiotu (chociaż jest w kodeksie karnym, lub cywilnym) to FANTASTYCZNIE! Od dziś, na mocy "utrwalanego przez sędziego Krasnodębskiego orzecznictwa" nikt nie ma prawa karać za:
-przekroczenie prędkości
-za zatrzymanie się za znakiem zatrzymywania się
-za zamordowanie bezdomnego
-za jazdę bez świateł
-za stwierdzenie, że Żydzi i Izrael to straszni oszuści malwersanci i zbrodniarze
-za aferę FOZZ i wszystkie inne afery, w których został okradziony skarb państwa
-za szerzenie pornografii
-za zbrodnie wojenne
-za ludobójstwo /holokaust/

Pan sędzia Krasnodębski sam pewnie na posiedzeniu nie przewidział jakim okaże się geniuszem!
Dzięki temu sądy zostaną wreszcie odciążone, a sędziowie nie będą się niepotrzebnie stresować. Koniecznie trzeba wystąpić do właściwego organu o uaktualnienie kodeksów, proszę sądu!

Analiza 3
Sędzia nie napisał, kto w tym przypadku (art.137§1) powinien zawiadomić o przestępstwie, skoro żaden pojedynczy obywatel nie i partia nie.
Ja wiem! Nie wypadało mu napisać, że spodziewa się doniesienia od pokrzywdzonego gó..a, albo proporczyka!

Analiza 4
Każdy kto oglądał wtedy TVN widział przestępstwo z art.137§1.
Co zobaczył prokurator i sędzia?
Wg prokuratora w programie występowały jakieś dzieci z podstawówki, które nie chciały zbezcześcić naszej flagi tylko się tak wygłupiały. Czyżby nikt nie zauważył, że to były stare konie! Bezczelne, pewne siebie, i skądś pewne bezkarności! Ile banknotów rzuciło się na oczy przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości? Musi duuużo, bo całkiem oślepli i ogłuchli.
---------------------------------------------------------

Wnioski

Sąd Okręgowy XVIII Wydział Karny wykazał tym postanowieniem, że zatrudnia sędziów, którzy:
- nie znają prawa obowiązującego w Polsce
- nie potrafią zrozumieć zapisów prawnych
- nie potrafią ocenić faktów zgodnie z prawem
- wykazują złą wolę lub są przekupni.

Każdy z tych czynników dyskwalifikuje postanowienie, które sygnowane jest pieczęcią sądu.

Mam dużo innych terminowych zajęć. Nie powinnam zajmować się tą smrodliwą sprawą. Zastanawia mnie jednak procedura jaką zastosował sąd. Z taką samą "gorliwością" zajmował się kiedyś sprawą, w której przestępcami okazali się prezesi spółdzielni mieszkaniowej, jeden o nazwisku związanym z szafą .... Kiedy doszło do 3 odwołania, złożonego 1 dzień po terminie, już żaden sędzia nie przywrócił terminu, a przestępcy pozostają bezkarni i bogaci.
Wiadomo, że jeśli jakiś prezes spółdzielni działa bezczelnie, bezprawnie i bezkarnie, to jest związany ze służbami specjalnymi. (Tu polecam ostatni program J. Pośpieszalskiego "Warto rozmawiać" o wykupywaniu mieszkań spóldzielczych na własność).
Każdy żyjący w Polsce może z czasem zauważyć ten dziwny podział na bydło (jak zdefiniował zwykłych Polaków Wł. Bartoszewski, kolekcjoner niemieckich fantów) i władców, którzy jak inny pan B. - Balcerowicz, pod żadne sądy nie podpadają.
Zastanawiające jest też, że żadna partia polityczna oprócz PPN nie przejęła się tym przestępstwem, nie mówią też o nim "konkurencyjne" media, a co mnie martwi najbardziej - wśród moich znajomych słyszę takie lekko protekcjonalne "Za bardzo się tym przejmujesz; nie szkoda ci czasu? Mnie to nie oburzyło..."

Sąd najlepiej wie kogo ma sądzić, a kogo nie. W sprawie Wojewódzkiego widać ten sam trend.
I nagle można dojść do wniosku, że sąd jest bardzo ważną instytucją - broniącą wszelkimi sposobami PZPR-u: płatnych zdrajców pachołków Rosji. Niewiele się zmieniło, pachołki mają więcej źródeł finansowych.

POLSKI SĄD nie pozostawiłby sprawców przestępstwa popełnionego w TVN bez osądzenia.
Pozostaję z nadzieją, że sprawa znajdzie finał na sali rozpraw. Tego życzę wszystkim, którzy złożyli zawiadomienia o przestępstwie. Jest wśród nich inicjator święta flagi państwowej.
Pozdrawiam wszystkich Państwa.

Alina

Spis działów  |  Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Spis działów  |  Potrzebujesz logina? Zarejestruj się tutaj 
 Logowanie użytkownika
 Login:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

phorum.org